sreda, 22. februar 2017

Diplomska seminarska naloga

Predmet Diplomska seminarska naloga je namenjen predstavitvam zaključnih del študentov v razredu. Študent ali študentka predstavi osnutke ali elemente svojega zaključnega dela profesorju in študentom.

Študent/ka izbere temo, ki jo želi obravnavati kot diplomski seminar pri študiju filozofije. Namen tega predmeta je v predstavitvi njegovega dela v razredu in v napotitvi študenta na izboljšave. Mentorstvo prevzame visokošolski učitelj, ki je habilitiran za področje (predmet), pri katerem želi študent opravljati diplomski seminar. Diplomska seminarska naloga je zasnovana po kriterijih znanstveno-raziskovalne zgodovinske metode (opremljena mora biti z ustreznim znanstvenim aparatom, kritično metodo, temeljiti mora na relevantni literaturi, ki mora biti navedena na koncu dela).

Pozitivna ocena pri predstavitvi osnutka zaključnega dela je pogoj za pristop k zagovoru zaključnega dela.

Literatura:

Eco, Umberto (2003). Kako napišemo diplomsko delo. Ljubljana: Vale-Novak.

Cencič, Majda (2002). Pisanje in predstavljanje rezultatov raziskovalnega dela : kako se napiše in predstavi diplomsko delo (nalogo) in druge vrste raziskovalnih poročil. Ljubljana: Pedagoška fakulteta.


Čagran, B., Pšunder, M., Fošnarič, S. (2004). Priročnik za izdelavo diplomskega dela. 2. izd. Maribor: Pedagoška fakulteta.